Het 2BE programma

Hieronder zie je waar het programma van 2BE uit bestaat. Tijdens 2BE helpen we je om je talenten te ontwikkelen. Dit doen we door workshops en persoonlijke coaching. We willen samen met jou gaan ontdekken wat je wilt, waar je goed in bent en welke stappen jij nodig hebt om te komen, waar jij graag wilt zijn.

1

Kennismakingsgesprek / intake gesprek

Door samen kennis te maken, kijken we of 2BE! bij jou past en jij bij 2BE! past. Zodat het voor jou een succeservaring gaat worden!

Het is mogelijk om voordat het programma start kennis te maken met een aantal begeleiders. Zodat het nog makkelijk wordt om te starten met 2BE! We bespreken aan welke doelen je zou willen werken, zodat we hier de inhoud van het programma op aan gaan passen.

2

Het programma

Het programma zit vol leuke en uitdagende workshops gaan we samen met jou aan de slag om een toekomst plan te maken, waar jij blij van wordt. Ben je hier nog niet aan toe, ook dan kunnen we samen met jou kijken hoe we jou kunnen helpen in het maken van de volgende stap. We leveren maatwerk en gaan samen met jou kijken wat hierin jij hierin nodig hebt. Het programma duurt 10 weken lang en is 3 dagdelen in de week op de dinsdag, woensdag en donderdag.

3

Type workshops

Sport/bewegen, Leefstijl, Grenzen verleggen, out of the box, werken aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden door middel van drama/theater workshops, workshops over je mindset, denkpatronen en hoe je beter om kunt gaan met stress en nog veel meer… Dit programma ga je samen met ongeveer 10 andere jongeren aan. Zo leer je van elkaar en mag je ervaren dat je niet de enige bent…

ongeveer 10 andere jongeren aan. Zo leer je van elkaar en mag je ervaren dat je niet de enige bent…

Het doel van ons is om je naar werk of opleiding te begeleiden, maar dit is het must. We werken vanuit de behoefte van de jongere, dus als jij graag eerst een stageplek wilt of een werkervaringsplek om het eerst te ‘ervaren’ kan dit ook. We vinden het belangrijk dat jij een stap(je) verder gekomen bent na het programma, dit kan voor iedereen anders zijn.

4

Begeleiding van een maatje of een professional

Na het programma kun je kiezen of je nog begeleiding wilt hebben. Dit kan professional zijn of via een maatje. Een maatje is iemand die zich vrijwillig inzet om samen met jou te werken aan de door jou gestelde doelen.

5

Start Ervaringsplaats/stage

Tijdens het programma zijn we er samen achtergekomen wat je leuk vind en waar je interesses liggen. Om te zorgen dat je je dagstructuur behoudt bieden we jou een stage/ervaringsplek aan wat bij jou past. We hebben veel samenwerkingspartners die ons hierbij ondersteunen.

6

Start opleiding en/of werk

Soms kun je gelijk na het programma al starten met de door jou gekozen opleiding of werkplek. Soms duurt dit nog even en bieden we je een ervaringsplek/stage aan. Zie het vorige bolletje. Tijdens het programma maak je ook een ‘test’. Dit is een soort persoonlijkheidstest waar een handleiding van jou uitrolt.. Het klinkt gek, maar door deze test en het gesprek hierover kun je soms tot verrassende uitslag en acties komen.