Het 2BE Programma

Bij 2BE helpen we jou om je talenten te ontwikkelen. Tijdens een programma van tien weken, met daarin verschillende workshops en persoonlijke coaching, gaan we samen op ontdekkingstocht. We willen met jou gaan ontdekken wat je wilt, waar je goed in bent en welke stappen jij nodig hebt om te komen waar jij graag wilt zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit gave project, dat jou gegarandeerd laat groeien? Benieuwd wat er gebeurt als jij je hebt aangemeld? Hieronder zie je waar het programma van 2BE uit bestaat.

1

Kennismakingsgesprek

Heb jij je aangemeld? Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Dit gesprek kan alleen met jou zijn, met een aanmelder of samen met je ouders. Door samen kennis te maken, kijken we of 2BE bij jou past en of jij bij 2BE past. Wanneer we met elkaar tot de conclusie komen dat het een succeservaring voor jou gaat worden, ben je definitief aangemeld voor het 2BE programma!

2

Het programma

2BE is een programma van tien aansluitende weken waarin jij, samen met andere jongeren en coaches, op zoek gaat naar de beste versie van jezelf! De groep bestaat uit maximaal tien jongeren. Gedurende tien weken komen jullie drie dagdelen bij elkaar: de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend. Door mee te doen aan verschillende workshops als mindset, theater, bewegen en talentherkenning, leer je te ontdekken wie je bent, waar je wilt zijn en welke stappen je daarvoor nog moet zetten. Naast de workshops vinden er gesprekken plaats tussen jou en je coach, waarin jullie samen kijken naar de te zetten stappen. Ben je op de juiste weg om je doelen te behalen of is er nog meer nodig? Samen op weg naar jouw bestemming.

3

Type workshops

Twee ochtenden in de week starten we met bewegen. We komen letterlijk en figuurlijk in beweging om stappen te zetten richting je doel! Ook mindset is een vast onderdeel van het programma. Bij mindset kun je denken aan negatieve gedachten omzetten in positieve, leren omgaan met stress of het loslaten van overtuigingen. Bij theater stappen we vaak even uit onze comfortzone. Andere dingen proberen dan je gewend bent is vaak spannend en voelt wat ongemakkelijk, maar kan ook zoveel nieuwe inzichten geven. Creatieve workshops om jou te motiveren het beste uit jezelf te halen, dat is waar het bij 2BE om draait! Samen ontdekken we waar jij enthousiast van wordt om zo straks de juiste richting te kunnen kiezen naar werk, opleiding, een werkervaringsplaats of misschien wel een stage.

4

Begeleiding van een maatje of coach

Nadat jij het 2BE programma hebt afgerond, laten we jou niet zomaar los. Je hebt al hele mooie stappen gezet, maar misschien ben jij nog niet helemaal waar jij wilt zijn. Je kunt dan nog steeds begeleiding krijgen van een coach of van een maatje. Deze keuze is helemaal aan jou!

5

Start ervaringsplaats of stage

Wat was dat een ontdekkingstocht! Jij hebt mogen ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar je enthousiast van wordt en waar je motivatie van krijgt. Om je structuur te behouden bieden we jou een stage/ervaringsplaats aan op een plek waar jouw interesse ligt. Op deze manier word je langzaam klaargestoomd voor een opleiding of werk.

Wie weet mag je wel blijven en jezelf doorontwikkelen op je stage/ervaringsplaats. Een plek vol nieuwe kansen!

6

Start opleiding en/of werk

Soms kun je ook direct na het programma al starten met een passende opleiding of op een geschikte werkplek. Niet alleen door de workshops en coaching kom jij erachter wat bij jou past, maar ook door het maken van een test. Tijdens het project maak jij een test met daarin vragen over jouw interesses en over wat jij belangrijk vindt in het leven. Toekomstgerichte vragen die soms voor verrassende uitkomsten zorgen. Misschien is dat wel al het begin van jouw verandering!

“Op verandering hopen zonder er zelf iets voor te doen, is als op het treinstation wachten op een boot”

Impressie project 2BE!