PIT

Waarom PIT?

Misschien heb je ons al eens gezien in de wijk, op scholen of bij jongerencentra. Wij zijn daar waar de jongeren zich bevinden. Wij zijn er voor alle jongeren, maar binnen PIT richten we ons voornamelijk op de broertjes en zusjes van criminele jongeren. Dit doen we niet alleen. Het project doen we in samenwerking met Barkema & de Haan.

Binnen PIT zoeken we de samenwerking op, om de jongeren te bereiken die onze hulp goed kunnen gebruiken. Zo werken we veelal samen met politie, het jongerenwerk, maatschappelijk werk en scholen.

Voor deze jongeren organiseren we verschillende activiteiten en zetten we in op verbinding. Naast het collectieve begeleiden we een aantal van deze jongeren individueel.

Inhoud & Doel

We bieden verschillende preventieve activiteiten aan en versterken de activiteiten die er al zijn, zoals 2BE en onze werkplaats MDT Make A Move. Daarnaast gaan we regelmatig de wijk in om verschillende (sport)activiteiten aan te bieden om zo een band met de jongeren op te bouwen en vanuit ‘de relatie’ hen verder te begeleiden. Daarnaast bieden we binnen dit project 2BE Light aan als preventieve activiteit om deze jongeren een programma te bieden, waardoor zij ontdekken waar ze goed in zijn, uit hun netwerk worden gehaald en meer structuur krijgen in hun leven om de volgende stap te zetten richting de toekomst.

Naast de preventieve activiteiten bieden we ook individuele begeleiding aan, gericht op de ‘top 10’, vanuit het signaleringsoverleg wordt er regelmatig aangemeld, maar ook daarbuiten kan er aangemeld worden, wanneer de jongere voldoet aan de beschrijving van de doelgroep waar wij ons op richten:

Hieronder de ‘indicaties’ om in aanmerking te komen voor de individuele begeleiding/trajecten die wij via PIT aanbieden:

  • …. Leeftijd..
  • ..

Wat levert PIT op?

Dat de jongere de vervolgstap maakt die hij nodig heeft. Uit het criminele netwerk is en zijn eigen pad gaat volgen die bij hem/haar past. Door de individuele begeleiding/trajecten, preventieve activiteiten in de buurt/wijk & jongerencentrum en via 2BE Light.

Uiteindelijk een ‘nieuw’ netwerk, meer zelfvertrouwen en inzicht in zijn/haar talenten en een stevige basis voor de toekomst!

Voor meer informatie neem gerust contact op met een van de projectleiders, hieronder vindt je de contactgegevens.

  • Projectleider vanuit Barkema & de Haan voor PIT:
  • Projectleider 2BE Light/PIT – preventieve activiteiten via 2BE: